ontwerp

Ik ontwerp gebouwen met een enigszins speels en licht karakter. Belevingswaarde is een belangrijk aandachtspunt, bijvoorbeeld in de vorm van een route door het gebouw die uitnodigt tot contact met de groene omgeving en met andere mensen. Ik zie mogelijkheden waar je zelf niet gauw aan zou denken.  Al pratend, luisterend en schetsend vormen we samen een beeld van wat voor jou belangrijk is en hoe je dat vertaalt in een passend ontwerp. Meestal bied ik een aantal varianten aan. Want niet één oplossing is zaligmakend, het helpt dan om helder te krijgen wat het belangrijkst is.


Vernieuwende gebouwconcepten


Drie-werelden-woningen met verschillende sferen: een openbaar hof aan de voorkant, achter een gemeenschappelijke overdekte buitenruimte om te spelen en rommelen en boven een parkachtig landschap met ‘vakantiehuisjes’. Ontworpen met collega Michal Kolmas

Ruimte toveren / tiny leven  

Zolderruimte met twee werkruimtes, een aangrenzende hobby-overloop, een slaapentresol, en bergruimte, met de sfeer van een vakantiehuis: niet groot, maar wel ruim(telijk), licht en warm.

De vraag achter de vraag: vertalen van belevingswensen naar een concrete opgave

Wie-ben-ik-boek: Door Ynze Haitsma en mij ontworpen ‘vriendenboek’ voor mensen met een verstandelijke beperking, om hun huisvestingswensen te verkennen. Mooie bijkomstigheid:  bijzondere gesprekken tussen begeleiders en cliënten!