lessen

Lesprojecten voor bovenbouw PO en voor VO

aha!

maquette lesproject Aha! voor bovenbouw PO

Over verrassingsmomenten in gebouwen, geïnspireerd op museum Louisiana in Kopenhagen. In de lessen leren de kinderen hoe een plattegrond -mede- je blikken en bewegingen ‘stuurt’, ze ontwerpen zelf een verrassende plattegrond schaal 1 : 25 (de schaal van playmobil) voor een schatkamer in een fictief museum, bouwen daar een maquette van en bekijken/filmen die met een smartphone om te zien hoe het is als je er daadwerkelijk doorheen zou lopen.


Tiny villa

Tiny villa is een lesproject voor middelbare scholen. Een voorbeeld van een tiny house wordt aangepast voor een klant met een heel specifieke wens, die ruimte vraagt. De uitdaging is, iets slims te bedenken waarmee het huisje een eigen gezicht krijgt.


Binnenbuitenhuis

Een natuurliefhebber geeft je opdracht een klein vakantiehuisje voor hem te ontwerpen. Hij is nogal eigenzinnig: hij wil als hij binnen zit het gevoel hebben dat hij buiten is. Maar wat is eigenlijk binnen en wat is buiten? Daar gaan we eerst eens over nadenken. We bekijken voorbeelden van mooie binnenbuitenhuizen en ontwerpen er dan zelf eentje. Natuurlijk bouwen we die ook, als maquette op de schaal van playmobil (1 : 25).


Maatwerk en andere lesprojecten

Ik denk graag met je mee voor een lesproject op maat. Vraag de flyer aan voor verdere informatie en inspiratie!